Mga Dahilan ng Ghost Touch sa Phone | Top 9 Ghost Touch Issues

Опубликовано: 29 Сентябрь 2024
на канале: QkotmanYT
242,328
6.2k

Paano nagkakaron ng ghost touch ang screen ng phones natin? Alamin ang mga dahilan at ang mga posibleng remedyo or solusyon.

SUBSCRIBE to my Other Tech Channel:
   / reignmanguerra  

Pa-SUPPORT naman kahit KAPE lang boss:
   / @qkotman  

OTHER VIDEOS:
THERMAL THROTTLING
   • Bakit LAG at Bumabagal ang Online Gam...  
WRONG CHARGER
   • Safe ba Gumamit ng Ibang Charger bran...  
SCREEN BURN
   • What is Screen Burn? | Simpleng Paliw...  
CHARGER ISSUES
   • Mga Signs ng Sirang Charger ng Smartp...  
SIRA PHONE AFTER UPGRADE
   • HUWAG Basta Mag-UPGRADE | Android Upg...  
FACTORY RESET
   • Ibalik ang Bilis ng Smartphone Mo | B...  
ROOTED PHONES
   • ROOTED ANDROID PHONE // LAHAT NG DAPA...  

Business Email:
[email protected]

Follow me on social media
FB:   / qkotmanyt  
Twitter:   / qkotmanyt  

MY NOTES:
Causes of Ghost Touch

1) Dirty fingers or oily fingers
- Fingerprint smudge
Solution:
- turn the screen off
- clean the screen with a cloth

2) Tempered glass issue
- some tempered glass produces too much static or conductivity
- too much conductivity sends random signal to digitizer
- Some LCD/LED have issues with low quality tempered glass
- poorly fitted tempered glass
Solution:
- remove tempered glass
- replace tempered glass
- choose plastic protector if your touch screen is sensitive

3) Factory Defects
- Ghost touch manifest after a few months
Solution:
- Return your phone for warranty
- Bring to a legit technician

4) Low Quality Digitizer
- this happens typically with cheap phones
- cutting corners by using cheap display or digitizer to save money
Solution:
- replace your phone

5) Software Bug
- recent update bugs
- recent settings changes
- upgrade bugs
Solution:
- full factory reset
- for system upgrade, re-flash the Android OS with a new one or an older version (downgrade)
- see a legit technician to do this if you don't know how to re-flash phone

6) Damaged Digitizer
- dropped phone
- smashed display
Solution:
- bring to a legit technician

7) Faulty or Poor Quality Charger
- Digitizer malfunction
- the longer you use that faulty charger, the effect could become permanent
Solution:
- replace charger asap

8) Dead Zones
- part of the digitizer is damaged due to overuse
- Damaged due to accidental naupuan
Solution:
- Bring to a legit technician

9) Overheating
- digitizer and LCD/LED react to heat and make irregular conduction
- overheating creates reaction ot other components which produces bad grounding
Solution:
- Avoid overuse especially when gaming or apps that cause too much heat
- replace digitizer (technician)


TEST HARDWARE:
ANDROID- https://play.google.com/store/apps/de...
iOS- https://apps.apple.com/us/app/testm-c...
iOS- https://apps.apple.com/us/app/phone-d...

TOUCHFIXER.apk from XDA
LINK: https://android-apk.org/com.avielbt.t...
- requires root to fully function
- could be a remedy for bad grounding
- overheating
- software bug
- low quality digitizer