Delhi Post Office Top 20 GK Questions, Postman & Mail Guard Mock Test

Опубликовано: 17 Май 2026
на канале: Still Learning
99,896
1.1k

General Knowledge Questions and Answers | Delhi Postal Circle Re Examination for Postman & Mail Guard Examination 2017.

1. Capital of Himachal Pradesh is?
Ans. Shimla

2. RAM stand for?
Ans. Random Access Memory

3. Single longest river in the world?
Ans. Nile River

4. Capital of Sri Lanka is?
Ans. Colombo

5. The unit of resistance is?
Ans. Ohm

6. Who is author of the book "Discovery of India"?
Ans. Jawaharlal Nehru

7. Which is the lightest gas?
Ans. Hydrogen

8. Which planet is nearest to the sun?
Ans. Mercury

9. Light year is related to?
Ans. Distance

10. Kathakali is a folk dance of which state
Ans. Kerala

11. Current Chief Minister of Bihar is?
Ans. Nitish Kumar

12. World's largest ocean?
Ans. Pacific Ocean

13. The Gateway of India is situated at?
Ans. Mumbai

14. What is Chihuahua?
Ans. Dog

15. National bird of Delhi?
Ans. House Sparrow

16. Rufiyaa currency of which country?
Ans. Maldives

17. Author of Panchtantra?
Ans. Vishnu Sharma

18. koodiyattam is a?
Ans. Dance of Kerala

19. Taipei is capital of?
Ans. Taiwan

20. Riyal currency of which country?
Ans. Saudi Arabia

If you like this video then like, comment & share and don't forget to subscribe our channel to get more videos like this.


Delhi Post Office Admit Card 2017 Download
   • Delhi Post Office Admit Card 2017 Download  


Thanks for watching
To get more videos like this visit our
Official Website : http://www.stilllearning.in/

~-~~-~~~-~~-~
Please watch: "HTML Tutorial part 1 (What is html and how to use heading and p tag in html)"
   • HTML Tutorial part 1 (What is html and how...  
~-~~-~~~-~~-~